Mελισσοκομικά προϊόντα … όπως μας τα χαρίζει η φύση

Υλικά (για τη βάση):

  - 1 ½ πακέτο μπισκότα digestive 

  - 25 γραμ. βούτυρο 


Υλικά (για την κρέμα):

  - 1 ζαχαρούχο

  - 1 filadelphia μεγάλο 

  - ½ κουτί κρέμα γάλακτος φυτική (μεγάλο πράσινο κουτί φυτική)

  - χυμό 1 λεμονιού

  - 2 κουταλιές της σούπας μέλι


Υλικά (για την επικάλυψη):

   - 1 ζελέ κεράσι

  - 1 κομπόστα βύσσινο 


Εκτέλεση:

Βάζουμε τα μπισκότα σε μία σακούλα, την κλείνουμε καλά και τα θρυμματίζουμε με τα χέρια μας καλά, καλά.

- Λιώνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο (μπέν μαρί) και αφού προσθέσουμε τα μπισκότα ανακατεύουμε για να φτιάξουμε ένα τραγανό μείγμα.

- Στρώνουμε τα μπισκότα σε μία σούστα και ομοιόμορφα πατικώνουμε καλά με το εργαλείο ρολάκι ή την κοίλη πλευρά ενός κουταλιού της σούπας ή όποιο άλλο σκεύος βολεύει.

- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ σε μέτριες στροφές τα υλικά της κρέμας έως ότου αυτή γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από την βάση με τα μπισκότα, την ισιώνουμε με μία σπατουλίτσα ή ένα μαχαίρι και βάζουμε τη σούστα στην κατάψυξη.

- Σε μέτριο μπολ βάζουμε τη σκόνη του ζελέ, 1 ποτήρι ζεστό νερό, μισό ποτήρι παγωμένο νερό και το ζουμί από την κομπόστα και ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου διαλυθεί καλά η σκόνη.

- Βάζουμε και το ζελέ στην κατάψυξη για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στη σούστα το ζελέ που έχει κρυώσει αρκετά έχοντας το μπολ κοντά στη κρέμα και κάνοντας κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν τρίμματα κρέμας μέσα στο ζελέ.

- Στολίζουμε με τα βύσσινα και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο. Μετά από 4 ώρες (ιδανικά την επόμενη μέρα) ανοίγουμε τη σούστα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Tip 1 : Η βάση θα βγει πολύ τραγανή και σε ψίχουλα-τρίμματα. Εάν την προτιμάτε πιό δεμένη, ψεκάστε την με λίγο γάλα.

Tip 2 : Βάλτε το δακτυλίδι της σούστας χωρίς τη βάση κατευθείαν στο σκεύος σερβιρίσματος (πχ σε μία τουρτιέρα ή πιατέλα) και μετά εκτελέστε τη συνταγή.

Tip 3 : Παίξτε στην επικάλυψη με ζελέ και κομπόστα ανανά ή φράουλες ή μαρμελάδα.